Plecăm în vacanţă?

Vă vom oferi detalii privind diferite destinaţii europene inedite fără intermediari sau agenţii de turism.





marți, 26 ianuarie 2010

Amsterdam - Queen's day 2010




















Ziua Reginei - petrecerea ce nu trebuie ratata.


Queen's Day este cea mai mare petrecere generala din Olanda, care are loc pe data de 30 aprilie a fiecarui an inca din 1949.

Amsterdam este locul unde trebuie sa fi pentru a simti adevarata amploare a evenimentului. Concerte in fiecare piateta, in fiecare gang, bar sau club, pe fiecare barca ce navigheaza pe canalele superbului oras abia inflorit si inverzit. Fiecare se distreaza in felul lui, fara a fi deranjat de cel de langa el. Nimic nu este iesit din comun de ziua reginei. De la saltinbanci si comedianti stradali la comertul liber ce are loc in aceasta zi pe strazile orasului.


Bineinteles ca pentru a participa la acest eveniment halucinant trebuie sa te pregatesti din timp pentru ca oferta turistica este mult mai mica decat cererea. Toata Europa doreste sa fie acolo. De aceea rezervarile trebuiesc facute din timp cu cel putin 3 - 4 luni inainte. Agentiile de turism de la noi doresc sa profite de pe urma acestei zile de sarbatoare olandeza si vin cu oferte pe care nu poti decat sa le refuzi datorita pretului piperat.


Va vom oferi in schimb varianta de a merge pe cont propriu sa vedeti minunea cu ochii vostri fara sa scoateti din buzunar foarte multi bani:

Transport:

Cu masina sunt de parcurs 2225 km intr-un timp estimativ de 22 de ore de mers efectiv la un cost mediu de 215 Euro - in care sunt incluse taxele de autostrada si combustibilul. Numai perfect pentru 4 persoane intr-o masina, doritori de un superb roadtrip. detalii

Cu avionul direct Bucuresti - Amsterdam - Bucuresti tot Tarom vine cu cea mai buna oferta la un pret de 168 euro de persoana, pret in care este inclusa si o masa calda. Aceasta este cea mai rapida modalitate de transport - 2 ore jumate maxim 3. detalii

Cu avionul (detalii) si trenul (detalii) /masina (detalii)Bucuresti - Bruxelles - Amsterdam si retur BlueAir are cel mai ieftin bilet si anume 75 de Euro, cu toate taxele de aeroport incluse,dupa care mai aveti de ales intre tren, 50 Euro dus-intors, sau inchiriat masina, aici preturile variand intre 150 de euro (un Citroen C1) si 200 de euro (Ford Focus, Citroen C4 etc.) in functie de masina pe care o alegi pentru 4 zile. Daca alegi a doua varianta, masina, mai ai de adaugat inca 40 de euro pentru combustibil si taxe de autostrada.



Cazare:

Eu m-am gandit ca perioada perfecta de sedere este 28.04.10 - 02.05.10, de miercuri pana duminica. Bineinteles cea mai ieftina cazare o gasesti la hostel. Din experienta personala cel mai bun hostel calitate/pret este Inner Amsterdam Hostel situat langa Vondel Park, in centru la 2 pasi de cela mai importante atractii, practic in mijlocul activitatii, oferind in acelasi timp si liniste (fiind situat pe o straduta mica si linistita). Preturile in aceasta perioada explodeaza simtitor, totusi preturile aici pleaca de la 153 Euro pentru toata perioada de mai sus, in camera comuna. Daca totusi nu gasiti cazare aici (o sa se dea ca painea calda camerele), va voi oferi doua link-uri unde veti gasi o multime de alte hostel-uri la preturile cele mai mici...intrati cu incredere ca sunt verificate si sunt serioase aici si aici
Preturile sunt per persoana si sunt valabile la data postarii articolului
Asadar o mica vacanta sau week-end prelungit, cum vreti sa ii spuneti, la unul din cele mai importante si distractive evenimente europene o sa coste in jur de 320 de euro de persoana, adica cat o vacanta plictisitoare in Grecia sau una deprimanta in Turcia sau 2 zile pe litoralul mioritic.
Banul de buzunar si-l va calcula fiecare in functie de posibilitati. Se poate trai chiar distractiv cu 50 de euro pe zi, incluzand mancare (o masa la restaurant - un fel de mancare si o bere 12-15 euro), o berica, si poate, pt cei interesati o tigara cum numai la ei gasesti si ai voie.
Distractie placuta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu